Groep 3

Groep 3 krijgt op maandag les van juf Engelina. Op dinsdag t/m vrijdag krijgen zij les van juf Margot. Tot aan de kerstvakantie is Anne Luckfiel er op woensdag, donderdag en vrijdag. Zij is LiO stagiaire en is leerkracht in opleiding.

Het belangrijkst dat er in groep 3 gebeurt, is natuurlijk het leren lezen. Elke dag besteden we daar veel tijd aan. Er wordt bijna elke dag een woord aangeleerd en met de letters van dat woord worden er allerlei oefeningen gedaan. We maken ook gebruik van het kiesbord met daarop allerlei letteractiviteiten waaruit gekozen kan worden.

Na de kerstvakantie starten we de dag met zelfstandig lezen net zoals alle hogere groepen.

Woordenschat
We besteden ook veel aandacht aan het uitbreiden van de woordenschat. Hiervoor gebruiken we net zoals in de kleuterbouw de methode Logo 3000. Met behulp van grote platen met daarop afbeeldingen worden de woorden en hun betekenis besproken en ingeoefend.

Rekenen doen we natuurlijk ook elke dag. We werken uit de rekenboeken en leren bijvoorbeeld tellen met sprongen van 2,3,5 en 10 en het splitsen van getallen. Ook wordt het optellen en aftrekken aangeleerd. Aan het eind van het schooljaar kunnen ze allemaal razendsnel + en – sommen tot 10 uit hun hoofd uitrekenen.

Creatief
We knutselen, tekenen, knippen en plakken natuurlijk ook elke week. Drama doen we regelmatig in het kleine zaaltje dat wij bij onze school hebben.

Bewegingsonderwijs
Gym is er twee keer per week o.l.v. een vakleerkracht. Daarvoor gaan we naar de gymzaal bij zwembad de Crommenije. Dat is vlakbij en daar lopen we naar toe.

Sociale vaardigheden
Waar we ook dagelijks veel tijd en aandacht aan besteden is het ontwikkelen van de sociale vaardigheden van de kinderen. Bijvoorbeeld: Hoe ga je om met elkaar? Wat kan je doen wanneer je geplaagd wordt? Hoe kan je voor jezelf opkomen?